Menü

Műszaki ellenőrzés

Spóroljon akár milliókat, menjen biztosra! Professzionális műszaki ellenőrzés A-tól Z-ig


Mielőtt boltba indul, bizonyára Ön is tájékozódik a kínálatról, ha kocsit vesz, alaposan utánajár az autó múltjának, mielőtt gyógyszert vesz be, kikérdezi az orvost, vagy a gyógyszerészt az adott készítményről. A mai rohanó világunkban Önnek elővigyázatosnak, figyelmesnek és megfontoltnak kell lennie, s csak a pontos, precíz és minőségi szolgáltatásokban szabad megbíznia!

Cégünk képzett szakemberekkel, nagy tapasztalattal és körültekintő munkamódszerrel végez műszaki ellenőrzést, amelynek során csak és kizárólag az Ön érdekeit tartjuk szem előtt, mind műszakilag, mind anyagilag! Ez annyit jelent, hogy a műszaki ellenőrzés folyamatában, a hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően ügyelünk arra, hogy a munkálatok az előírások maximális figyelembevételével kerüljenek kivitelezésre. Továbbá figyelünk az Ön pénztárcájára is, hiszen a műszaki ellenőrzés során cégünk szakemberei azt is szem előtt tartják, hogy a kivitelező a piaci helyzetnek megfelelő, korrekt díjazást kapja-e, így elkerülhetőek az esetleges becsapásokból eredő anyagi károk is!

Mi azért tanultunk, s arra tettük fel hivatásunkat, hogy az Ön segítségére legyünk! A Magyar Építész Kamaránál műszaki ellenőrként bejegyzett szakértőink készséggel állnak rendelkezésére épületek és mélyépítési munkálatok műszaki ellenőrzéséhez! Bízzon a profizmusban!

„De jó lenne mindenhez érteni!” – hangzott már el bizonyára nem egyszer az Ön szájából is. Ez sajnos nem lehetséges. Az építkezés gördülékeny lefolyása érdekében laikusként a legjobb és legkézenfekvőbb megoldás, ha megbízható műszaki ellenőrzést vesz igénybe! A műszaki ellenőrzést már a kivitelezés megkezdése előtt, az előkészítő, tervezési szakaszban érdemes igényelnie! Szakembereink úgy segítenek a legjobb döntést meghozni, mintha saját ingatlanuk építkezését felügyelnék!

Cégünk nem csak magánszemélyek, családi házak teljes körű műszaki ellenőrzését végzi! Társasházak, közintézmények, irodaházak bontásánál és építésénél is az Ön beruházó érdekeit képviseli, s utat mutat a felmerülő műszaki kérdésekben, az ügyintézésben és a hatályos jogszabályok betartása kapcsán. A műszaki ellenőrzés bizonyos esetekben kötelező, azaz törvény írja elő műszaki ellenőr megbízását, a műszaki ellenőrzés elvégzését!

Mely esetekben kötelező műszaki ellenőrzést végeztetni?

A 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet az építőipari kivitelezési tevékenységről 16. § (1) előírja, hogy „kötelező építési műszaki ellenőrt megbízni a külön jogszabály szerint építési engedélyhez kötött építési tevékenység esetén, ha

    a) az építőipari kivitelezési tevékenységet több fővállalkozó kivitelező végzi,
    b) az építési beruházás a Kbt. hatálya alá tartozik,
    c) az építőipari kivitelezési tevékenység nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy tárgyát képezi,
    d) az építőipari kivitelezési tevékenység műemlékvédelem alatt álló építményt érint, vagy a 17. § (2) bekezdés alapján építtetői fedezetkezelő működik közre.”


Cégünk A-tól Z-ig, az alapoktól a legutolsó cserép felrakásáig, az átadásig nyomon követi az építkezési munkálatokat. Már az előkészítő szakaszban is ott állunk Ön mellett, hogy ne a kivitelezés fázisaiban derüljön ki, hogy a vállalkozó valamit „elfelejtett” Önnel közölni, s valami hiányzik a költségvetésből. Széles körű tevékenységünket szemléltetve felsoroljuk Önnek, hogy milyen feladatok elvégzésével járulunk hozzá ahhoz, hogy Ön egy biztonságos és kényelmes otthont teremtsen magának pénz-, idő- és energiavesztés nélkül!


A műszaki ellenőrzés keretében az alábbi feladatokat látjuk el:


Tökéletes munkavégzés – ugye milyen jó kimondani? A helyzet ugyanakkor jobbára korántsem ennyire egyszerű. Még a legprecízebb szakemberek is követnek el hibákat, a legnagyobb igyekezet ellenére is. De valljuk be, előfordul, hogy még az igyekezet sincs meg a kivitelezők részéről. Ennek okai kapcsán az eddigi tapasztalataink tükrében azt mondhatjuk, hogy a bosszúság, a pénztelenség, a minőségi alapanyagok hiánya, pozícióvesztés bizony alapjaiban gátolhatja a hatékony munkavégzést. Gondoljon bele, hogy egy felelősségtudatos, pontos műszaki ellenőrzés készítésével elkerülhetőek lennének olyan helyzetek, melyek életveszélyt okoznak az építkezés során (homlokzatburkolatról lezuhanó nehéz tárgyak, a járólap burkolatának sérülése, s az építési helyszín gondatlan bebiztosításából adódó veszélyek, stb.)!

Sok tépelődéssel, bosszúsággal és persze kényelmetlenséggel járhat például a falon csorgó víz, a penész megjelenése, az ajtó akadása nyitáskor és záráskor, az egyenlőtlenül felvitt csempe, az idő után le-lepotyogó cserép, a terasz burkolatának fagyás miatti deformálódása, a nyílászárók hőszigeteléséből adódó gondok, stb. Problémát jelenthet továbbá a falak nem vízszintes, illetve derékszögű volta, sőt, gyakran még az alap kiásása sem történik a terveknek megfelelően! Erre minden esetben oda kell figyelni, mert a későbbiekben komoly károk léphetnek fel miatta! Sokszor Ön nem is gondolná, hogy a felelőtlenség és a gondatlanság mennyi helyrehozhatatlan problémát szülhet!

A javíttatás sok esetben jelentős pénzkidobás! Ne hagyja veszni pénzét, gondoljon a jövőre, s kérjen szakszerű műszaki ellenőrzést már a tervezési szakaszban, hogy elkerülje a hasonló galibákat!
Az építési műszaki ellenőrzés során megállapított hiba, hiányosság esetén köteles az ellenőr azt az építtető vagy annak megbízottja tudomására hozni. A műszaki ellenőrzésről szóló kormányrendeletben meghatározott műszaki ellenőri feladatok nem teljes körűek, a szabályozás csak a legáltalánosabb és legjellegzetesebb feladatokat nevesíti. A megbízás konkrét tartalmáról mindig a szerződésben állapodunk meg ügyfeleinkkel.

Ha probléma lép fel a kivitelezés során, objektív módon kivizsgáljuk az esetet, s megállapítjuk, hogy mi okozta a hibát. Előfordulnak olyan esetek is, amikor az átadás után lép fel valamilyen meghibásodás.
Noha nem a mi feladatkörünkbe tartozik, mégis segítséget tudunk nyújtani abban, hogy Ön minél előbb el tudja hárítani a fellépő problémákat szakemberek segítségével.
Látja? Mi mindenre gondolunk, s az építkezés egészét körülölelő feladatteljesítésünk során csak az Ön érdekeit tartjuk szem előtt! Adjon esélyt, hogy ezt bebizonyíthassuk, keressen minket bizalommal!