Menü

Hőkamerás vizsgálat, hőtérkép készítés Szabolcs megyében


Hőkamerás vizsgálattal az épület diagnosztikai vizsgálata során feltérképezzük az épületszerkezeteket, épületgépészeti rendszereket. A termovíziós felvételek alapján az emberi szem számára láthatóvá válnak a vizsgált felületi hőmérsékletek. A különböző hőmérsékletek eltérő színnel kerülnek megjelenítésre, így a színskála alapján egyértelműen megállapítható az egyes részek közötti hőmérséklet különbség. Ebből következik, hogy a termográfiás vizsgálatokat szigetelési hiányosságok, szakszerűtlen beépítési módok és építési hibák felismerésére és azok pontos helyének meghatározására használhatjuk.

Társaságunk TESTO 882 típusú hőkamerával készíti a termográfiás vizsgálatokat. Az infravörös módszerrel az épületek hővédelmét, épülethatároló szerkezetek hőszigetelési rendellenességeinek minőségi kimutatását végezzük az érvényben lévő európai szabvány alapján. A vizsgálat során külső és belső oldali felvételeket is készítünk, ezért a vizsgálat elvégzéséhez meghatározott hőmérséklet különbségnek és környezeti paramétereknek kell teljesülniük.

A hőfénykép készítésével egy időben digitális fénykép is készül, így a vizsgálat helyének pontos beazonosítása egyértelmű, amelyet a két kép egymásra illesztése még szemléletesebbé tesz. A hőkamerás vizsgálati jegyzőkönyvben meghatározásra kerülnek a vizsgált felületek hiányosságai és ezen felül lehetőség van arra, hogy a jegyzőkönyvben javaslat készüljön a hiányosságok kiküszöbölésének módjára. A hőkamerás vizsgálat során a penész kialakulására alkalmas felületek teljes mértékben behatárolhatóak a levegő-hőmérséklet és páratartalom függvényében.

A termográfia segítségével bontási munkálatok nélkül az eltakart épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek hibáit is feltérképezhetjük. Magyarországon az épületek energetikai tanúsításához nem kötelező a termográfiás vizsgálat, ezzel szemben cégünk ezt a módszert is alkalmazza az energetikai tanúsítvány kiállítása során.